Stvoření světa - s otcem Kryštofem - 19.10.2013

20.10.2013 12:45

Dnešní setkání bylo něčím zvláštní...
Otec Kryštof se nabídl, že by rád navštívil naše spolčo a připravil si nějaké téma. O tom, že spolčo bude výjimečné svědčila i velká účast (pár nováčků).
Hlavním tématem tohoto spolča bylo: Co bylo na počátku a jak Bůh stvořil svět.
Na začátku jsme se pomodlili takovým způsobem, že jsme náhodně otevřeli Bibli a přečetli kratinký úryvek. Poté jsme se zaposlouchali do výkladu.
Otec moc pěkně mluvil o dvou různých světech. Pozemském - kde žije člověk (střežen svým andělem), měří se zde čas a k něčemu směřujeme. Druhým světem je svět neviditelný, který je někde kolem nás - Bůh, andělé, nebe, peklo. Zde vše trvá věčně.
Mluvil také o tom, že Bůh nejprve před stvořením světa stvořil 4 archanděly (angel = posel) - Michael, Gabriel, Rafael a Lucifer. Lucifer měl z nich nejdůležitější poslání ,a to zvěstovat budoucím lidem o velikosti Boha, to jaký je. protože však Boha nejlépe znal, zatoužil být také jako on a nechtěl mu být poslušným. Proto ho Bůh zavrhl a tak vzniklo peklo a zlý duch, který nás v našem svědomí nabádá ke hříchu. Hlas ve svědomí = hlas andělů nebo Lucifera.
   Mimo jiné nám bylo vysvětleno, čím se od sebe liší jednotlivé sféry: neživá příroda, flora, fauna a lidé.
   Posledním bodem otcova skvělého výkladu byl hřích. Jak na člověka působí a že ho vede do záhuby. Zmínili jsme se také o tom, jak to funguje v očistci.

Protože jsme se skoro měsíc neviděli, tak samozřejmě nemohla chybět volná zábava, při které jsme si zazpívali, občerstvili se a popovídali si.
Moc se nám domů nechtělo , a tak se snad zase všichni potkáme na příštím spolču.

Tímto děkuji otci Kryštofovi z jeho krásná slova a vyšetřený čas a Katce Januškové za hru na kytaru. :)

foto