Proč tady ještě nepadla zmínka o Bibli?

16.02.2014 18:59

Protože já osobně považuji Bibli v Božím plánu komunikace s námi až za plán B. Dnes, v této naší internetové době, máme dostatek vědeckých poznatků o složitosti světa, jeho struktur a algoritmů na to, abychom poznali, že inteligentní Tvůrce jistě existuje. O tom byla všechna ta předchozí Proč? Jsem přesvědčen o tom, že ve vztahu k nám primárním Božím plánrm komunikace je příroda.

Ale pokud jsme přesvědčeni, že Bůh existuje, nebo přinejmenším, že je to zcela reálná možnost, že by skutečně mohl být, potom se můžeme začít ptát, zda a jak tato bytost komunikuje.

Když bychom si představili, jak bychom - kdyby to šlo - asi mohli sdělit něco lidem s rozdílným vzděláním a v různých dobách, asi bychom nevymysleli nic lepšího, než co Bůh skutečně použil - historii jednoho národa, plnou zajímavých příběhů konkrétních lidí, přirovnání a podobenství, dovršenou na ještě vyšší úrovni - posláním a obětí vlastního syna Ježíše.

Navíc i negramotný člověk pochopí podstatu příběhu, který mu někdo přečte, když mluví k jeho rozumu a srdci.7

__________________________________________
7 Dnes někteří lidé vědecky rozebírají Bibli tak, že člověk má dojem, že by Mojžíš nebo Pavel z Tarsu psali perem značky Parker, oni by o tom jistě věděli. Přitom často čtou, ale smysl slov jim uniká, rozumem ani srdcem nechápou.

                                                                                        z knihy : Proč (Martin Kvapilík), nakl. Cesta 2013